Omvormers

Producten

Producten

Benieuwd wat u kunt besparen?

Vraag direct een offerte aan!

Omvormers

Serie omvormers:

De omvormers van Growatt staan bekend om kosteneffectiviteit en een hoog rendement. Growatt bestaat sinds 2010 en is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van serie omvormers.

De producten van Growatt hebben een compact en aantrekkelijk design en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Er is een goede (draadloze) communicatie module die zorgt dat de meegeleverde mobiele app steeds de meest actuele informatie weergeeft.

Er wordt een hardware garantie van 10 jaar geboden op de omvormers van Growatt en via Lemon Solar is de support in goede handen.

De omvormers van het Duitse AEG kenmerken zich door compactheid en gebruiksvriendelijkheid. Via een duidelijk display is de belangrijkste informatie direct inzichtelijk.

Via een app op de mobiel en een webportaal kunnen de omvormers van AEG verder ingesteld en beheerd worden. Er is een uitstekende garantie  van 10 jaar van toepassing.

 

Fronius is 100% gefabriceerd in Oostenrijk en mag worden gezien als het topmerk onder de serie-omvormers. Het bedrijf bestaat sinds 1945 en is een van de pioniers in de solarindustrie.

De omvormers van Fronius kenmerken zich door de veelzijdigheid qua communicatie en configuratie. Door verschillende slimme technieken wordt de maximale opbrengst uit de aanwezige zonnepanelen gehaald.

Hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. 10 jaar garantie.

 

Micro-omvormers:

Het Amerikaanse bedrijf Enphase is wereldmarktleider om het gebied van micro-omvormers voor zonnepanelen. De omvormers van Enphase hebben inmiddels miljoenen test en productie uren ondergaan en kennen een zéér laag uitvalspercentage van minder dan 0,05%. Omdat de fabrikant zo overtuigd is van de kwaliteit van het product, geeft zij een garantie van 25 jaar.

Zonnepanelen worden vaak aangesloten in een serie met een centrale omvormer. Dit betekent dat als één paneel in de schaduw ligt of om een andere reden minder presteert, het hele systeem in productie zal terugvallen. Bij het gebruik van micro-omvormers valt alleen de productie van het paneel dat (op dat moment) de zwakste schakel vormt terug, en niet van de gehele serie. De totale productie zal dus veelal hoger zijn.

Voordelen micro-omvormers ten opzichte van een centrale serie-omvormer
  • Bij schaduw op een van panelen, valt alleen de productie van dat paneel terug en niet van de gehele serie
  • Als er sprake is van verschillende hellingshoeken of oriëntaties, dan kunnen de panelen per stuk optimaal produceren
  • De verschillen in productie door degradatie van de zonnepanelen (maximaal 0,65% per jaar) worden per paneel opgevangen
  • De productie van het zonnestroomsysteem is per paneel te monitoren
  • In het geval van een storing is deze makkelijk op te sporen, omdat het systeem aangeeft om welk paneel het gaat
  • Er is geen centrale omvormer meer nodig in de woning, alleen een compacte communicatie module (en eventueel een PV-verdeler
Nadelen micro-omvormers ten opzichte van een centrale serie-omvormer
  • Vooral bij installaties met veel zonnepanelen zullen de kosten per paneel hoger zijn
  • Bij grotere installaties moet er soms vanaf het dak een dikkere AC kabel getrokken worden