Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

Bij het kopen van zonnepanelen zijn er een aantal zaken van belang. Graag komen we bij u langs om de situatie ter plaatse op te nemen en de mogelijkheden te bespreken, zodat we een offerte op maat kunnen opstellen.

Zonnepanelen kopen:

  • Wat is uw huidige elektriciteitsverbruik? Het is niet rendabel om meer panelen te kopen dan u nodig heeft voor uw eigen verbruik.
  • Wat is het beschikbare dakoppervlak? De meeste panelen hebben de afmetingen: 1,70m x 1,00m. Op een schuin dak heeft een paneel dus ongeveer 1,70m2 nodig. Op een plat dak moet rekening worden gehouden met onderlinge afstand tussen de panelen i.v.m. schaduw en heeft een paneel ongeveer 2,0 m2 nodig.
  • Zijn er obstakels die schaduw geven? Zijn er obstakels aanwezig die schaduw geven zoals een dakkapel, schoorstenen of bomen?
  • Waar komt de omvormer en hoe lopen de elektriciteitskabels? De omvormer komt meestal vlak onder het dak, op de bovenste etage.
  • Welk type paneel met hoeveel vermogen? Er zijn verschillende soorten, typen en merken zonnepanelen:
  1. Poly-kristallijn panelen. Dit zijn panelen die zich kenmerken door een relatief lage prijs, maar meestal een relatief laag vermogen hebben. Ze hebben vaak een blauwe kleur. (deze panelen zijn nauwelijks meer leverbaar)
  2. Mono-kristallijn panelen. Deze panelen zijn zwart en zijn beschikbaar in hogere vermogens. Ze zijn ook verkrijgbaar als Full Black. Deze laatsten worden aangeschaft om de reden dat ze esthetisch fraaier zijn.

In de meeste gevallen passen er zo’n 10 zonnepanelen op een dak. Als indicatie wat dit u kost en oplevert, hebben we een berekening voor een voorbeeld-installatie van 10 zonnepanelen opgesteld.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.